doromboló 2012.06.18. 09:03

Rekorder macskák

Tudjátok ki a legöregebb ma is élő macska? A Guiness Rekordok könyvébe egy burmai cicát jegyeztek be eme titulus tulajdonosaként, aki a Lady Katherina névre hallgat, az ausztráliai Melborune városában él, ma 35 éves.

A világ legöregebb cicájaként a Texas államban élt Creme Puff nevű cicust tartják számon, aki nem kevesebb, mint 38 évet élt, mikor 2005 augusztusában elhunyt.

A világ legkisebb cicája Mr. Peebles egy genetikai hiba folytán érdemelte ki ezt a megtisztelő címet. Súlya mindössze 1 kg, hossza 15 cm, és kényelmesen elfér egy üdítős pohárban.

 Egy normál macskának 18 lábujja van. A rekordok könyve szerint a legtöbb lábujjú cica Jake, aki a Canadai Ontario államában él, és nem kevesebb, mint 28 lábujj tulajdonosa.

Egy Dusty nevű nőstény cica volt az, aki a legtöbb kölyköt hozta a világra. Életének 17 évében összesen 420 kölyköt hozott a világra.

Egy Litty nevű cica viszont a legidősebb anya címet birtokolja, mivel 30 éves korában két kölyköt ellett.

Snowbie a hosszúságával írta be magát a rekordok közé. A leghosszabb cica 4 évesen 103 cm  hosszú volt az orrától a farka végéig.

A világ leggazdagabb macskája Tomasso, akire 94 évesen elhunyt gazdája hagyta rá vagyonát, ami nem kevesebb mint 10 millió euro. A cicának több dél-Olaszoszági birtoka is van, valamint rezidenciája Rómában, és más nagyvárosban is.

Frank és Loui egy kissé szomorú rekordot állított be. Ő igazából egy cica, de két arccal. A kisállatnak három szeme, és két szája van, mégsem evvel, hanem 12 évével került be a rekordok közé. Genetikai hibás állatok általában pár napig élnek, ő az első, aki ilyen hosszú kort élt meg.

A jelenleg élő legkövérebb cica Spongya Bob névre hallgat, és nemrég érte el a 15 kiló súlyhatárt egy New York-i állatmenhelyen. Az előző csúcstartó egy mexicoi cicus volt a maga 18 kilójával, ő pár hónapja pusztult el.

A világ legdrágább macskája Zeus, 90%-ban Ázsiai leopárd macska, 10%-ban házimacska keverék. Az ára pedig pénzben kifejezve 100.000 angol font.

A legtöbbet utazó macska titulusát Hamlet nyerte el, aki egy Torontóból felszállt gépen tűnt el, ahol 7 héttel később találtak rá. A világjáró cicus eközben 965 600 km utat tett meg a repülővel.

Címkék:történet Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://cicasagok.blog.hu/api/trackback/id/tr954592686

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása