doromboló 2012.06.19. 15:48

Játék a cicákkal

 


 

A cicákkal játszani jó. A legszomorúbb embernek is felderül az arca egy/vagy több játszó macska láttán. Amíg az én cicáim kicsik voltak, gyakran játszottam velük csak úgy minden más eszköz felhasználása nélkül. Meg is lett az eredménye, hónapokig dugdosnom kellett a kezemet a sok kis karmolás miatt :) Imádom amikor az első lábaival úgy szorítja a kezemet mintha az élete függene tőle, a két hátsó lábával meg elrugdossa (ezt nyuszizásnak hívom, mert úgy hasonlít a nyuszi lábaira), mintha le akarná választani a kézfejemet a karomtól :)

Ha mi "nem vagyunk benne" a játékban, akkor is nagyon vidám dolog, a játszó cicát/cicákat nézni. A cicák bármivel eljátszanak, ha a dolog felkelti az érdeklődésüket, kielégíti vadászösztönüket. 

A legnépszerűbb persze mindig az, ami tilos. Ezért nem árt, ha saját magunk is gondoskodunk játékról, hogy az értékesebb dolgainkat megóvjuk.

A legegyszerűbb dolog egy parafa dugó, egy összegyűrt alufólia golyó, pici hajcsat, dió, WC papír guriga, a lényeg, hogy tudja gurítani, és le tudja vadászni. Egy kiszuperált zokniba töltött macskamenta kiváló kedvenc lehet, mert az illata nagyon vonzza a cicákat. Ha van kedvünk a felsorolt dolgokat kicsit felturbózhatjuk. A dió belsejébe a bél helyére gyöngyöt, babot tehetünk, hogy gurulásnál zörögjön. A WC papír gurigából is hasonlóképpen - a két végét lezárva, és bele valami zörgős dolog - hasznos elfoglaltságot adhatunk állatkánknak. A már nem használt fonalgombolyag, vagy egy hosszú fonál a végén pompon szintén nagyon vidám időtöltés forrása lehet.

Akinek van kedve varrni, kis egeret gyárthat a már korábban mutatott minta alapján, lehet tollakkal díszíteni, az is garantált sikert fog hozni. Az én cicám egy időben a süteményes kenőtollat vadászta le, nem tudtam annyira elrakni, hogy meg ne találta volna. 

A biztos befutók között van még a papírdoboz is. Minden macska szeret táskába, zacskóba, dobozba belebújni, ezt gondolom mindenki tapasztalta. Ha van hely, akár több dobozt is egymás mögé sorolhatunk, hogy hosszabb legyen az alagút.

Tehát ha kedveskedni akarunk cicánknak, nem is kell mindjárt az állatfelszerelési boltokba szaladunk, ha szánunk egy kis időt, garantáltan jól fogunk mindannyian szórakozni.

 

forrás: pinterest.com

Címkék:játék DIY Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://cicasagok.blog.hu/api/trackback/id/tr444557454

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása