doromboló 2012.06.22. 11:14

Fehér mint a hó...

 

Tüzes vörös, buta szőke....ezek az emberek hajszín alkotta sztereotípiái. De vajon működik ez a macskáknál is? Van e általános vélemény cicák bundák színe alapján?

Az 1870-es években az emberek megpróbálták a macskák bundájának színe alapján meghatározni a személyiség jegyeiket. Gordon Sables színük alapján kategorizálta a macskákat, sőt a korabeli macskakiállításokon oktatta is a látogatókat.

25 évvel később Huidekoper írt a macskákról egy könyvet, ahol szintén összefüggést keresett a szín és a jellemvonások között. Úgy tűnik a fehér cicák jól jöttek ki a dologból, miszerint higgadtak, szelídek, szeretik ha ölelgetik, kényeztetik őket. Csendes természetűek, finom jellemvonásúak és őszinték.

A fehér szőrű macskák közül sokan kék szeműek, ez kölcsönzi neki azt az egyedülállóan főúri kinézetet. Sajnos az előkelő megjelenés mellett a kék szemű cicák 95%-a süket. Ha egy ilyen cica mellé beszerzünk egy halló állatkát, akkor annyira képesek összeszokni, hogy a süket cica is kiválóan el tud boldogulni az életben.

képek: pinterest.com

Címkék:fotók Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://cicasagok.blog.hu/api/trackback/id/tr584604257

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása