doromboló 2012.06.05. 10:33

Cicák a kertben

A legtöbb (nem cicatulajdonos) embernek erről csak az jut eszébe, hogy a lehető legtávolabb tartsa a környékbeli macskákat a kertjétől. Sajnos sokan a tettlegességtől sem riadnak vissza. Aki viszont kertes házban tart cicát, sokat tehet annak érdekében, hogy a cicusa ne lássa a szomszéd kertjét mindig zöldebbnek :) Nézzünk pár otthon is elkészíthető ötletet, hogy saját kertünket érdekesebbé tegyük kisállataink számára. A lakásban tartott cicák számára is megmutatom az alternatívákat.

Ültessünk macskamentát vagy macskafüvet! A macskákat a szó jó értelmében véve rendkívüli módon izgatja a macskamenta illata. Sokszor meglepő reakciót vált ki belőlük, ha megérzik, szinte eufórikus hangulatba kerülnek, vidámmá, játékossá válnak tőle. A macskafű viszont cicáink egészségére közvetlenül is jó hatással van. A gyomorban összegyűlt szőrgolyók nehezen emészthetőek, súlyos esetben bélgyulladáshoz is vezethet. Ezt elkerülendő esznek a cicák füvet, így könnyítve a szőrgolyók távozását a tápcsatornából.

Kertben:

Lakásban:

 

Alakítsunk ki egy nyugalmas helyet neki, amelyiket jól körbesüti a nap, de védve a kíváncsi szemektől sütkérezhet a napon. Az árnyékos helyeket amúgy is megtalálja.

Kertben:

Lakásban:

A cicák nagyon szeretnek fára mászni. Ha lehetőség van rá, élesítik a körmüket a törzsön, és ügyesítik magukat az ágak között. A kölyök cicáknak gyakran van problémájuk a lejövetellel, mert mindenáron fejjel előre szeretnének lejutni. Amennyiben az anyjuk nem tanította meg a lejövetelre, segítsük őket a helyes irányba állítással, de legalábbis készüljünk egy létrával :)

Kertben:

 

Lakásban: 

Címkék:játék DIY Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://cicasagok.blog.hu/api/trackback/id/tr444551692

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása