doromboló 2012.06.11. 06:59

Főszerepben: A Macska

Számos film főszereplője vagy feltűnő mellékszereplője macska.  Sokan úgy vélik, hogy kisállattal és gyerekkel mindent el lehet adni. Persze a siker érdekében azért nem árt, ha a látványos képvilághoz megfelelő tartalom is párosul. A gyerekeknél még természetes, hogy vonzódnak a náluk kisebb szőrös kisállatokhoz, ezért jó néhány rajz és játékfilm alapul a kutya-macska  konfliktuson, és hát valljuk be, ezek a mulatságos szituációk  még sokszor a felnőtteket is nevetésre készteti. Gondoljunk csak a megunhatatlan Tom és Jerry sorozatra.

Persze a filmrendezők nem csak gyermekfilmeket akarnak eladni, és mivel a macskák sokoldalúságuknak, és persze kiismerhetetlenségüknek köszönhetően rendkívül alkalmasak bármilyen fikció megtestesítésére is, még egy macskaimádó is (mint pld. én) képes egy horrorfilmben szereplő állatkáról elhinni, hogy egy egész családot képes lemészárolni :) Sokszor csak mellékszereplőként tűnnek fel, a nagy többség nem is emlékszik rájuk, de egy cicaimádó biztosan megjegyzi, hogy ja...abban a filmben volt az a szép cica!

Nézzük a teljesség igénye nélkül, milyen filmekben láthattuk őket feltűnni.

A rajzfilmek közül gondolom a már említett Tom és Jerry-n kívül a Garfield sokak nagy kedvence. Nekem inkább a Macskaarisztokraták, még ma is hallom a "rinkitinkitinkit", ha csak valahol megemlítik :) A nagyobb cicák kategóriájában pedig itt a helye az Oroszlánkirálynak is.

A játékfilmek közül szinte mindenkinek Shrek macskája ugrik be először. Avval a jól ismert nézéssel bárkit bármikor meg lehet győzni bármiről :) A kutyák és macskák moziban a cicák a Föld elmacskásítása érdekében harcolnak ádáz ellenségeikkel. A macska az űrből a 70-es évek vége felé hódított, amelyben Jake az űrkandúr földi kalandjait követhetjük végig. Az úton hazafelé c. imádnivaló kalandfilm két kutyus és egy cica viszontagságairól szól az úton, amely a régi szeretett gazdáikhoz vezet vissza a Sierra hegység veszélyein át. Azok akik nem szeretik a cicákat, a Macskanő c. film egy kompromisszumos megoldás lehet :) (Főleg a férfiak számára). A Macska -Le a kalappal c. film egy igazi családi movie, ahol egy termetes méretű nagy dumás macska a főszereplő.

 

A horrorfilm kedvelői is csemegézhetnek. Sokszor csak épp feltűnnek baljós nyávogások és vad pillantások erejéig, hogy érezzük, itt valami nagyon nagyon rosszra fordul.... De sokszor maga az ördög bújik beléjük. Ha ismeretlen zajt hallunk, és rájövünk, hogy csak a macska, azonnal meneküljünk, ha kedves az életünk! :)

Stephen King Macskaszem c. filmje 3 történetet dolgoz fel, mindháromban a macska minden baj okozója. A catpeople filmben kicsit nagyobb macskák, párducok a főszereplők. Egy fiúnak párducként kell embereket ölnie, hogy egy átkot megtörhessen. Az Uninvited c. film már egy igazi horror, ahol egy vörös macskából előmászó szörny szó szerint lemészárol minden élő embert. A film maga elég gyenge, de tény, hogy a macska a főszereplő. És végül a The Cat c. koreai horror már egy igazi "beteg" film, főleg horror kedvelőknek.

Ha csak simán ijesztő macskák látványára vágyunk, akkor bármelyik ördögűzős filmet megnézhetjük. (pld.Ördögűzés Emily Rose kedvéért, Rítus stb.)

Ha pedig nagyszabású színházi előadásra gondolunk, és nem filmre, akkor mi más is lehetne, mint A macskák c. musical, amely méltán hosszú évek/évtizedek óta vezeti hazánkban is a listát.

Címkék:film Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://cicasagok.blog.hu/api/trackback/id/tr324574093

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása