doromboló 2012.06.20. 15:36

Hőségriadó

 

 

Jó, hogy itt a nyár, mert lehet strandolni, nyaralni, fagyizni, napozni, de saját örömünk mellett arra is gondolni kell, hogy kisállatainkra fokozott veszélyt jelent a hosszan tartó hőség. A kutyák és a macskák a bundájuk miatt könnyebben kaphatnak hőgutát, ezért nagyon fontos, hogy biztosítsunk nekik árnyékot, és több vizet. A cicák megkeresik a kert legárnyékosabb, leghűvösebb pontját, és a vízért is elkóborolnak, de ugye nem ez a cél? Kocsiban semmi esetre sem hagyjunk bezárva ilyen időben állatot, aki pedig lakásban tartja, engedje be a lakás leghűvösebb részébe, és biztosítson elég innivalót.

A meleg miatt kevesebbet esznek a cicák is, talán válogatósabbak is, de azok akik nyers étellel kínálják kedvenceiket, figyeljenek oda, hogy rövid időn belül elfogyjon a feltálalt finomság, ellenkező esetben ne hagyjuk a meleg lakásban legyek és baktériumok martalékaként. Bizony ilyen időben könnyebben támadnak az étellel terjedő baktériumok is. Azért mindenezek ellenére próbáljunk bármilyen nedves tápot is adni a száraz mellett, hogy evvel is elősegítsük a folyadékpótlást, és segítsük az emésztésüket.

Sajnos a melegben több az élősködő, a fertőzött kullancs is, ezért gondoskodjunk mindenképpen ezek elleni védelemről is.

Címkék:tartás Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://cicasagok.blog.hu/api/trackback/id/tr884600706

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása