doromboló 2012.06.21. 14:22

Férfiak és cicák

 

A macskák és gazdáik között fennálló kapcsolat sokkal bensőségesebb, mint azt egy kívülálló gondolja. Különösen a macskarajongó nők és vonzalmukat viszonzó cicák között. A macskák szociális partnerekként kapcsolódnak gazdáikhoz, de nem csak az étel miatt.

A Behaviouar Processes folyóiratban megjelent tanulmány szerint a macska és gazdája között kialakult kapcsolati dinamika szinte teljesen megfelel az ember-ember közötti kapcsolatok dinamikájával, nemegyszer a cicák a tulajdonosok gyermekeivé is válnak valamilyen értelemben.

A cicák emlékeznek a kedvességre, és viszonozzák is azt. Bár a férfiak többsége nem kedveli a macskát, aki mégis, avval a cica bensőséges kapcsolatot tud kialakítani, mert a macskakedvelő férfiak többsége türelmesebb és elfogadóbb a macska önálló egyéniségével szemben.

 

 

 kép forrása: pinterest.com

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://cicasagok.blog.hu/api/trackback/id/tr614600836

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Simone Lewis · http://uccuneki.blog.hu/ 2012.06.21. 16:27:20

A mi cicánk egyértelműen szerelmes a páromba, míg én "csak" gazdi vagyok. Nagyon tudnak dünyörögni egymásnak és a vasárnap délutáni szunya közös. :)

doromboló 2012.06.21. 18:10:46

@Simone Lewis: Egyébként a mi mindkét cicánk is, de főleg a fiú :) is imád a párom ölébe és karján aludni, követi ahová csak megy :)
süti beállítások módosítása