doromboló 2012.06.28. 15:59

A cicus és a folyadékbevitel

Az nem kérdéses, hogy mennyire fontos a megfelelő folyadék bevitele főleg ilyenkor nyáron. De a cicák általában nem szeretnek inni. Ezért nagyon fontos, hogy megfelelő edényben kínáljunk nekik mindig friss vizet. Nem árt, ha naponta akár 2x is cseréljük a kínált folyadékot mindenképp tiszta tálból. Ha a tál rozsdamentes, akkor nem fog semmilyen más szagot kibocsájtani, mert a cicáknak ez is számít. 

Ha állatkáink főleg száraz tápot fogyasztanak, akkor fokozottabb folyadék pótlást igényelnek, hogy az emésztésük rendben legyen. Sokan azért is tartják a száraz tápot veszélyesebbnek, mert ha az állat nem fogyaszt mellette megfelelő mennyiségű folyadékot, a vizelet koncentrálttá válik, és megnő a húgykő képződés kockázata. Ez veseproblémákhoz is vezethet.

A tévhittel ellentétben a tej nem megfelelő folyadék cicáink számára, mivel emészthetetlen a gyomruknak, hasmenést is okozhat, amivel megint a folyadékvesztést segítjük elő.

A neten bogarászva találtam ezt a kis cicaszökőkutat, amely kiválóan alkalmas arra, hogy mindig megfelelően friss vizet tudjunk kínálni.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://cicasagok.blog.hu/api/trackback/id/tr334616858

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása