doromboló 2012.07.02. 10:49

Macska alom

Lakásban lakó cicák esetében mindig, de különösen nyáron nagyon fontos, hogy az almot tisztán tartsuk.

A melegben a baktériumok és gombák könnyen elszaporodhatnak, és ez veszélyt jelent cicáink egészségére. A macska szőrének csomóban való hullása intő jel lehet, evvel azonnal forduljunk orvoshoz.

Macska almos doboz kiválasztásánál fontos szempont, hogy a cica meg tudjon benne fordulni. Túl nagy ne legyen, mert a kisebb cica meg azért nem fogja használni, mert minden alkalommal külön feladatot jelent neki bejutni abba. Az a legideálisabb, ha a cicánk növekedésével mi is növeljük az almos doboz méretét.

Vannak fedeles kivitelek is, ez abszolút a cicánk ízlése, hogy szereti, akarja e a fedett dobozban elvégezni a dolgát.

Az elhelyezésnél fontos, hogy a dobozt semmiféleképpen ne az ételes tálkája, vagy a fekvőhelye közelében helyezzük el, ahogy mi sem szeretnénk a WC mellett ebédelni vagy aludni. Csendes védett sarokban van a legjobb helye, ahol két oldalról védett, és szemmel tudja tartani a menekülési útvonalakat is, ugyanakkor nyugodtan elvégezheti a dolgát is. Ilyen hely lehet a saját fürdőszobánk illemhelyünk is.

Az, hogy alomnak milyen anyagot választunk, teljes egészében a macska ízlése határozza meg. Vannak olyan cicák, akik egész egyszerűen nem hajlandók egyik vagy másik féle alomba végezni a dolgukat. Van aki a laza, homokot szereti, van aki a durva szemcsés almot. Vannak környezetbarát, újrahasznosított almok is, vannak szagtalanító hatásúak, és vannak amik összeállnak egy csomóba a folyadéktól. Ez nagyon célszerű, mert könnyen eltávolítható egy kis lapáttal.

A keletkezett anyagokat minden nap távolítsuk el, egyrészt a szagok és baktériumok, másrészt a szagok miatt is. A teljes almot akkor távolítsuk el, ha már nem találjuk tisztának, ilyenkor az almos dobozt is mosószeres vízzel tisztítsuk meg az újratöltés előtt.

képek forrás: pinterest.com

Címkék:higiénia Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://cicasagok.blog.hu/api/trackback/id/tr554623394

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása