doromboló 2012.07.09. 09:17

Dewey a könyvtáros cica

Könymoly Dewey az amerikai Iowa állam Spencer város közkönyvtárának kabalamacskája volt. 1988 januárjában a könyvledobóba dobta valaki, és a hideg tél másnap reggelén találta meg őt a könyvtár igazgatója Vicky Myron. Az alig néhány hetes fiú kiscica jó kezek közé került. A hányatott sorsú igazgatónőben nem csak barátra, de védelmezőre is talált. A kis túlélő 19 éven át a település egyik legmegbecsültebb lakosává vált. 

Életében is számos helyen publikáltak róla. Így a helyi lapokban, több macskás témájú kiadványban, tv- műsorban, sőt még könyvekben és képeslapokon is szerepelt. A könyvtár forgalma is jelentősen megnőtt, mivel a publikációk miatt sokan látogatták a könyvtárat csak a cicus miatt is. Rengeteg támogatója akadt, mindig jutott valami finom falat a tányérjára.

A cica kevéssel 19. szülinapja után hunyt el gyomorrákban. Gazdája és megtalálója keze között távozott. A könyvtár  honlapján külön weboldal őrzi emlékét. Vicky Myron könyvet írt a cica könyvtárbeli életéről  Dewey - A könyvtár macskája címmel. A kedves és megindító könyv nyomán Dewey életét is filmre szeretnék vinni. Állítólag a könyvtár igazgatónőjének szerepére Meryl Streep a legesélyesebb. A főszereplő kiválasztása még folyamatban van.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://cicasagok.blog.hu/api/trackback/id/tr254635480

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása